Atkal negaidīti jaunumi! Gobzems nācis klajā ar svarīgām un nozīmīgām ziņām!

Ir samazinājušās arī Krišjāņa Kariņa („Jaunā Vienotība” izredzes izveidot nākamo valdību. Partija „KPV LV” varētu nepiedalīties valdībā, ko veido Krišjānis Kariņš, jo viņš ir noraidījis politiskā spēka virzīto kandidātu Aldi Gobzemu uz iekšlietu ministra amatu.

Kompromisa kandidāts uz premjera amatu ir eiroparlamentārietis Krišjānis Kariņš. Kandidāta Kariņa valdības apstiprināšana nenotiks tik gludi, kā sākotnēji tika cerēts, jo ir radušās domstarpības par „KPV LV” pieteiktā iekšlietu ministra amata kandidāta Alda Gobzema atbilstību amatam.

Gobzemam jau iepriekš bijušas problēmas ar pielaides valsts noslēpumam saņemšanu, kad viņš iepriekš kandidēja uz premjera amatu.  Gobzemam nepieciešama papildu pārbaude, tā paziņoja Satversmes aizsardzības birojs (SAB). Kariņš uzsvēra, ka Gobzems nebūs iekšlietu ministrs viņa vadītā valdībā.

Krišjānis Kariņš
“Jaunās Vienotības” premjera amata kandidāts
Man ir skaidrs, ka Aldis Gobzema kungs nevēlas izveidot šo valdību. Es atstāju to partiju ziņā apsvērt, vai tās grib, vai negrib šo valdību. Skaidrs, ka es neveidošu valdību ar Aldi Gobzemu kā iekšlietu ministru.

Šķir nākamo lapu un lasi raksta turpinājumu

You may also like...