Latvijas prezidenta dzīvesbiedre Andra Levite nākusi klajā ar paziņojumu Latvijas tautai

Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita kundzes Andras īpašā uzruna, un paziņojums Latvijas tautai!
Labdien Jums visiem! Mana uzruna būs tik tiešām īsa, un mani ieteikumi būs mums visiem tiešam viegli saprotami, tā arī viegli izpildāmi. 

Pašlaik mēs itin visi atrodamies vienā kopējā laivā, tomēr dažiem no mums ir jāairē, tāpēc, pirmkārt, saudzēsim Latvijas medicīnisko personālu. Tāpat būsim godīgi un atklāti pret viņiem, nav jēgas melot viņiem, jo viņi ir tie, kas cenšas mums visiem palīdzēt un aizsargāt pret vīrusu.

Un ja viņi saslims, tad mums iztrūks ārsti. Es ar savu 30 gadu ilgo pieredzi slimnīcā varu droši apgalvot, ka pacientu, kurš būs saslimis ar koronavīrusu Covid – 19 smagā formā un kuram būs nepieciešams skābeklis, nebūs itin viegli pieslēgt pie elpošanas aparatūras, tur tiešām ir vajadzīga medicīniska izglītība un prasmes, kuras nevar apgūt pāris stundu laikā.

Tāpat Pasaules Veselības organizācija uzklausa, kā arī izplata zinātniskas atziņas no tādiem pasaulē vadošiem institūtiem kā L’Institut Pasteur Parīzē, Das Robert Koch-Institut Berlīnē un FDA Mērilendā, kuri gadiem ilgi nodarbojas ar infekcijas slimībās un to izmeklēšanu visapkārt pasaulē. Tāpat arī mūsu veselības iestādes seko līdzi šīm organizācijām.

Tomēr, kas ir pats būtiskākais, kas pašlaik jāņem verā un jāievēro?

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

You may also like...