Šodien ir izsludināts sarkanais brīdinājums – Cilvēkiem iesaka būt ļoti piesardzīgiem

Saskaņā ar laika apstākļu brīdināšanas portālā publicēto informāciju šajā nedēļas nogalē laika prognozes izsludināja brīdinājumus par neparedzēti augstu temperatūru vairāk nekā 20 Eiropas valstīs.

Jāņem vērā, ka arī Latvijā ir izsludināts oranžais karstuma brīdinājums, kas ir nopietns drauds tiem, kam ir vāja sirds un nopietnas veselības problēmas. Tas tāpēc, ka karstā laikā problēmas saīsinās un nekas labs no tā nav gaidāms.

Parīzē un citās Francijas ziemeļu daļās, kā arī Beļģijā jau ir spēkā augstākais sarkanās krāsas brīdinājuma līmenis. Spānija, Šveice, Luksemburga, Nīderlande, Polija un Slovākija sniedza oranžus brīdinājumus, un daudzas citas valstis izdeva dzeltenus brīdinājumus.

Daudzas valstis, ieskaitot Apvienoto Karalisti, Vāciju un Zviedriju, neizmanto parasto trīspakāpju brīdināšanas sistēmu (dzeltenu, oranžu un sarkanu), lai informētu sabiedrību par bīstamu augsto temperatūru un tām būtu vispārīgi brīdinājumi.

Piektdien Londonas temperatūra paaugstinājās līdz +36 grādiem, kas ir augstākā temperatūra, kāda augustā novērota Lielbritānijā kopš 2003. gada.

Dažās Francijas daļās termometra stabiņš piektdien paaugstinājās virs +40 grādiem, pārspējot augusta luminiscences rekordu. Spānijā jau ilgu laiku ir augsta temperatūra – 40 grādi.

Esiet uzmanīgi un noteikti sekojiet līdzi jaunākajām laika prognozēm, kā arī dzeriet daudz ūdeni un atvēsiniet visas mājas telpas, lai nebūtu jāsēž patstāvīgā karstumā, pretējā gadījumā tas var pasliktināt un saīsināt dažādas veselības problēmas. Un noteikti apsedziet galvu, šajā lielajā karstumā.

Avots

You may also like...