2022. Gada Ziema būs pati bargākā un aukstākā pēdējo 100 Gadu laikā! Lūk kāds tam ir iemesls!

Tieši pēdējās dienās noteikti esat ievērojuši cik regulāra ir snigšana un pakāpeniska temperatūras slīdēšana uz leju? Protams, ka tas nav itin nekas tāds, taču ņemot vērā globālās prognozes, situācija var būt krietni savādāka! Tepat pie mums jau tuvāko dienu laikā sola pat sarkanā līmeņa brīdinājumu par pastiprinātu snigšanu, kas liek uzdod tiešām daudz jautājumu. Bet vai tiešām būs tik traki kā ziņo un aukstums pakāpeniski slīdēs strauji uz leju? Laiks aplūkot šīs globālās prognozes, lai izprastu kopējo situāciju, kas mūs sagaida!

Tas ir diezgan skaidrs. Zinātniekiem, kas pēta klimata pārmaiņas, ir vairāk nekā pārsteigumiem bagātas: šonedēļ Īrijā temperatūra sasniedza rekordzemu līmeni. Tā ir diezgan dīvaina parādība  šīm klimata zonām. Nekam no tā nav nekāda sakara ar klimata pārmaiņām — planēta tikko iegājusi jaunā klimata ciklā, kas attiecīgi var radīt ļoti nepatīkamus apstākļus jau tuvākajā laikā visā planētā. Nav arī brīnums, ka par to tik daudz tiek runāts, taču vai kāds maz tajā visā vispār klausās, līdz kaut kas atkal nenotiek? Laiks aplūkot situāciju krietni smalkāk!

Tuvākos gadus mums vairs nedraud silta ziema, kur līs neliels lietus un būs samērā silts. Tieši otrādi – aukstums un sals būs milzīgi aukstos līmeņos un tas viss būs tikai sākums daudz kam nopietnākam! Pie tam jāņem vērā, ka ir jau decembris un tas viss tikai turpina pieņemties spēkā!

Džeimss Madens ir uzticams klimatologs, kurš regulāri ziņo regulārās un aktuālās ziņas. Viens no viņa nesenajiem ziņojumiem bija, ka sniegs būs redzams gan Āzijā, gan Eiropā. Šajos reģionos sniegs nav redzēts vairākus gadus pēc kārtas, kas padara to ļoti pamanāmu. Cilvēkiem, kas dzīvo šajos reģionos, jāņem vērā pēdējās siltās ziemas dienas!

Ziemas sezona ir gara un skarba; rezervējiet sev siltas drēbes un uzturiet māju siltu. Speciālists iesaka jau laicīgi tam visam gatavoties!

Klusā okeāna krasā temperatūras paaugstināšanās izraisīs arktisko gaisa masu parādīšanos virs daļām Eiropas. Tas ir tāpēc, ka okeāna temperatūra naktī paaugstinājās par vienu grādu.
Eiropas gaisa masas tuvākajā nākotnē būs saprotamākas aukstuma klātbūtnes dēļ.
Gala rezultāts būs līdzīgs šim:

Paredzams, ka zemākā vidējā temperatūra janvārī un februārī būs aptuveni -25 grādi pēc Celsija.
Vai jums ir sagatavots viss nepieciešamais šai ziemas sezonai?

Ļaujiet ikvienam zināt, ko jūs domājat, komentējot tālāk, un kopīgojiet šo rakstu ar saviem draugiem.

You may also like...