SPKC nācis klajā ar apbēdinošu paziņojumu. Latvijā noticis jauns Covid-19 uzliesmojums

Jāņem vērā, ka pēdējā laikā inficēto skaits bija salīdzinoši mazs vai nebija vispār. Taču aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā tika veikti 1763 Covid-19 testo un tajā skaitā reģistrēti veseli septiņi jauni saslimšanas gadījumi. Tā liecina Slimību profilakses un kontroles centra SPKC apkopotie dati un informācija.

Tādējādi diennaktī kopumā reģistrētie Covid-19 kopskaits ir lielākais kopš Jūnija sākuma. Kā ziņo aģentūra LETA arhīvs, tad saskaņā ar SPKC datiem, jau 2. Jūnijā tika atklāti astoņi jauni Covid-19 gadījumi, bet pēc tam nevienā nākamajā diennaktī netika atklāts par sešiem Covid-19 inficēšanās gadījumiem.

Līdz šim brīdim Latvijā kopumā tika veikti 160 281 koronavīrusa izmeklējumi. Kopumā saslimušas 1134 personas, bet 30 mirušas. Līdz šodienai atveseļojušās 1008 personas, kas ir par astoņiem cilvēkiem vairāk, nekā 4. Jūlijā, tā ziņo SPKC jaunākie dati un informācija.

Pagājušajā diennaktī reģistrētie gadījumi lielākoties bijuši Rīgā, savukārt divi Liepājā un vēl viens konstatēts kādā no Latvijas novadiem, taču precīzi vēl nav zināms no kura tieši.

No šiem astoņiem atlabušajiem četri ir reģistrēti Priekuļu novadā, viens Rīgā, bet visi pārejie dazādos Latvijas novados, kur Covid-19 inficēto skaits nav pārsniedzis pat piecus gadījumus.

Patreizējie dati liecia, ka Rīga ar aktīvo Covid-19 inficēto skaits pieaudzis līdz pat 40, savukārt Priekuļu novadā samazinājies vien līdz astoņiem gadījumiem.

Kā arī liecina Nacionālā Veselības Dienesta (NVD) informācija ,tad pēdejās diennakts laikā neviens Covid-19 nav ticis stacionēts, kas ir labas ziņas. Taču kopumā stacionāros ārstējas pieci Covid-19 pacienti, no kuriem četriem ir vidēji smaga, bet vienam smaga slimības ārstēšanas gaita.

Līdz šim brīdim kopumā no stacionāra ir izrakstīs 181 cilvēks, tajā skaitā tādi, kuri atveļojušies, gan tādi, kuri no Covid-19 slimnīcā nomiruši, tā ziņo NVD apkopotā informācija un dati.

Avots

You may also like...