Kariņš svētku noskaņā paziņo pavisam baisus jaunumus un atklāj cik patiesība īss būs sertifikāta termiņš

Lai arī klāt pienākuši svētki, ar pavisam nepatīkamu un pat salīdzinoši baisu paziņojumu nācis klajā Kariņš, jo skaidrojumā atklājas cik tad patiesībā īss būs sertifikāta termiņš, lai gan iepriekš tika ziņots par to, ka par tādām lietām pašlaik noteikti vēl nav jāuztracas, tomēr redz kā! Nepgāja ne mēnesis un tiek paziņots, kas pavisam cits. Lai vai kā, šis konkrētais termiņš ir vēl īsāks nekā tika runāts iepriekš un tas jau izraisījis nepatīkamu rezonansi starp cilvēkiem, kā tad īsti būs tālāk?

“Es domāju, ka mēs darīsim tieši to pašu, ko darīs arī visa pārējā Eiropa! Arī Latvijā tomēr ieviesīsim terminētu laiku, cik ilgi tad būs derīgs šis konkrētais vakcinācijas sertifikāts un tas tik tiešām ir svarīgi mums katram, jo vēlamies parūpēties par savu tuvinieku un draugu drošības. Diskucijas notiek par to, cik mēneši tie varētu būs,” TV24 raidījumā atklāja Ministurs prezidents Krišjānis Kriņš. (JV).

Premjers īpaši vērsās pie tiem cilvēkiem, kuri jau ir vakcinējušies ar vienu Janssen vakcīnas devu! “Diemžēl ziātne mums saka to, ka ar vienu Janssen devu tomēr nepietiek! Vienkārši nepietiek aizsardzībai – pēc diviem mēnešiem ir nepieciešama tomēr arī otra.” Tādējādi Kariņš viennozīmīgi atbalsta Eiropas Komisijas lēmumu noteikt termiņu līdz kuram būtu obligāti jāsaņem balstvakcīna, lai cilvēks tik tiesām būtu aizsargāts un drošs.

“Deviņi mēneši Latvijas gadījumā, lai pasargātu cilvēku no omikrona paveida, galīgi neder! Mums Janvārī šis vilnis jau nāks mums virsū.” Jāņem gan vērā to, ka Omikrona paveids jau ir Latvijā un mēs zinām, ka tas dubultojas ik dienu un ir tik tiešām ļoti lipīgs Vēl ir zināmi samērā maz gadījumu, tomēr ir pēdējais brīdis, lai varētu saņemt balstvakcīnu, skaidri un gaiši uzskata Kariņš. Tāpat viņš strikti pieņem, ka deviņu mēnešu termiņš sertifikātiem Eiropas Savienībā tiks pieņemts ceļošanas nolūkiem, tostarp bloka valstīm.

Latvija am noteikti pielāgotos, jo svarīgi ir tas, lai Eiropas Savienība būtu vienota, taču Latvijā sertifikāta termiņš noteikti varētu būt īsāks. “Iedomājies, ja mēs sakām, ka deviņus mēnešus pēc pirmās potes, lai būtu derīgs sertifikāts, vajag otro Janssen gadījumā vai balstvakcīnu jebkuras vakcīnas gadījumā. Bet ja balstvakcīna nepieciešama jau pēc 2 – 3 mēnešiem, kādi tad vēl deviņi mēneši? Termiņš ir jānosaka tāds, lai cilvēki paspētu vakcinēties!”

Avots

You may also like...