Devos uz “LIDL” veikalu Lietuvā un ienākot veikalā man vienkārši atkārās vaļā mute no tā, ko Pamanīju!

Jūs arī kaut reizi noteikti esat bijis vismaz reizi savā dzīvē LIDL veikalā. Ienākot iekšā noteikti redzot cenas, zinājāt, ka citur esat to pašu preci nopircis dārgāk.   Nu, situācija šeit var būt ļoti līdzīga, taču tā ir maigi izsakoties nepatīkamāka un savā ziņā atklās dažas nepatīkamas patiesības par mūsu pašu veikalu tīkliem, kas nav tā patīkamā daļa. Ir pienācis laiks to visu aplūkot daudz smalkāk, lai vispār  saprastu, kas tieši notika un kā tas tālāk attīstījās pa sociālajiem tīkliem. 

Nav arī noslēpums, ka pie mums Latvijā daudzi joprojām ņem un paši brauc uz lietuviešu LIDL, jo tur ir daudz lētāk. Nav skaidrs, kāpēc tur ir lētākās preces, bet tas tā, un šoreiz loģika turpinās neatkarīgi no tā. Taču diez vai cilvēkiem patiks šis konkrētais gadījums, tas tikai parāda, cik daudz mūsu veikala ir vietās, kur nevajadzētu celt cenas, tomēr tas vienalga notiek un tas pamatīgi daudzus jau ir paspējis nokaitināt. Bet jūs uzreiz redzat, kāpēc bija tādas bažas un kā tas viss patiesībā beigsies.

Ik pa laikam cilvēki cenšas pārliecināties, vai Lietuvas LIDL veikali tiešām ir lēti, un arī šoreiz tā ir, taču šoreiz ir kāds nepatīkams fakts. Tā nu “aizbraucu uz LIDL Lietuvā un nopirku Selgas cepumus par 0,65€, diezgan laba cena, vai ne? Tas ir Lietuvā! Toties mūsu veikalā Rimi tāds pats cepums maksā 1,05€. Vai kāds var man pateikt šo Kā tas var būt? ” Šeit loģikas nav pilnīgi nekādas un nav saprotams, kā pie kaimiņiem mūsu cepumi var maksāt vēl lētāk, nekā pie mums pašiem.

Orklam nerūp cena, ko tā veikali iekasē no katra ražotāja. Taču, tā kā man rūp plašāka aina, man jārisina problēmas, ko ražotāji Lietuvā nosaka augstākas cenas nekā Latvija. Šai parādībai nav jēgas un maz ticams, ka tā būs nejaušība, saka viens no komentētājiem.

Pērkot kruasānu, ir lieki salīdzināt cenas LT. Lidl un Rimi pārdod svaigi ceptus kruasānus attiecīgi par 0,45 un 0,70 Eiro centiem. Tomēr viņi izmanto saldētu mīklu, kuras garša ievērojami atšķiras no faktiskā cepamā produkta. Pie tam LIDLĀ ceptie ir arī gana lielāki, bet maksā lētāk.

Man ir pieejamas daudzas iespējas, ja kafijas vērtība ir 1,05. Tie ietver pirkšanu Lietuvā, pirkšanu šeit vai nepirkšanu vispār. Es iegādātos kafiju šajā vietā biznesa vajadzībām; tas bija par diviem eiro lētāk nekā mūsu akcijas piedāvājums. Tam vajadzētu pārtraukt visas runas par to, ka es turp dodos personisku iemeslu dēļ.

You may also like...